Mesaj din partea fondatorilor


Încă de la începuturile Autonom, viziunea noastră a fost sa fim un model de business autentic și să avem un impact pozitiv în societate și în mediu.
Mesaj din partea fondatorilor

Implicarea în comunitățile din care facem parte prin sprijinirea educației este o parte integrantă din cultura noastră organizațională, iar sustenabilitatea modelului de business și grija pentru mediu au fost întotdeauna două dintre prioritățile noastre.

2021 a fost anul în care am decis să ne formalizăm eforturile din ultimii ani în această direcție și am publicat Strategia de Sustenabilitate. Înțelegem impactul pe care compania noastră îl poate avea în mediu și în comunitate, iar schimbările climatice au devenit o preocupare majoră la nivel mondial.

Fiind o companie de mobilitate cu peste 10.000 de mașini puse la dispoziția clienților noștri, avem responsabilitatea de a face tot ce ne stă în putință pentru a dezvolta un ecosistem sustenabil de mobilitate. Ne-am propus ca până în 2025 să reducem media emisiilor de carbon ale flotei operaționale cu 25%, iar până în 2030 cu 51%. Considerăm că, în 2021, am reușit să ne apropiem de țintele propuse și să demarăm proiecte importante pentru reducerea amprentei de carbon, precum achiziția de mașini hibride și electrice și evaluarea preliminară a tuturor sediilor noastre pentru instalarea de stații de încărcare.

Un alt pas important realizat recent a fost intrarea în comunitatea UN Global Compact, asumându-ne astfel cele 10 Principii ale guvernanței corporative responsabile, în domeniile drepturilor omului, muncii, mediului și luptei împotriva corupției. Totodată, ne-am asumat să susținem și să contribuim la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), pentru a aborda cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea la nivel global.

Este responsabilitatea fiecăruia, companie sau individ, să contribuie la păstrarea și crearea unei lumi mai bune, mai sigure și mai curate. Acum, mai mult ca niciodată, dezvoltarea unui model de business sustenabil pe termen lung, responsabil față de mediu și de comunitățile în care își realizează activitatea, cu obiective clare de sustenabilitate și transparență în monitorizarea acestora, va aduce avantaje competitive importante companiilor.

Acesta este un pas important pentru viitorul Autonom, ce necesită inovație, digitalizare și mult efort pentru a ne atinge aceste obiective. Suntem mândri de colegii noștri care lucrează necontenit pentru a optimiza consumul de resurse și care caută soluții pentru a reduce amprenta noastră de carbon.

Le mulțumim tuturor pentru implicare și că sunt alături de noi în această călătorie.

Marius Ștefan CEO
Dan Ștefan Managing partner